• 010-8001574
  • info@corporatemovements.nl

Stappenplan: Hoe kies je een dansschool of dansdocent die bij jou past?

Balletstudio Violetta

Stappenplan: Hoe kies je een dansschool of dansdocent die bij jou past?

Vaak krijg ik de volgende vraag: ‘”Hoe vind ik de dansschool of dansdocent die bij mij past? Waar moet ik beginnen?” Daar heb ik antwoord op en heb het even overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

1. Research
Eerst doe je natuurlijk onderzoek op internet. Je googled de danssoort die je wilt volgen en de stad of omgeving waar voor jou de dansschool idealiter moet zijn. Vervolgens krijg je een lijstje op je scherm met dansscholen. Je bezoekt elke website voor meer informatie en de eerste ‘feel’ van de school. Ook kun je jouw shortlist van de dansscholen even bezoeken op social media. Via Istagram en Facebook krijg je tegenwoordig schitterende foto’s en video’s te zien. Zo kun je zien wat jou trekt en wat niet. Want als je op zoek bent naar een hele goede balletles en je ziet alleen maar foto’s van streetdance, kan het een reden zijn om deze school van je lijstje te halen.

2. Proefles, of niet?
Aan de hand van de websites die je hebt gezien, kun je gaan besluiten of je over wilt gaan tot het volgen van een proefles. Je hebt gelezen op welke dagen en hoe laat de lessen zijn. En je hebt opgezocht waar de dansschool, die jij wilt proberen, gesitueerd is. Je bedenkt je, hoe je daar gaat komen, of de tijden en dagen handig voor je zijn en hoe laat je dan weer thuis zou zijn. Stel je ook voor hoe het zou zijn om daar elke week naar toe te gaan. Kijk je ernaar uit of juist niet?

3. Actie
Je gaat tot actie over. je stuurt een e-mail naar de dansschool waar jij een proefles wilt volgen. Ook kun je overwegen om even een telefoontje te plegen of een bericht te sturen via messenger naar de facebookpagina van de school.

4. Welkom
Je krijgt vast vlot en enthousiast antwoord, met een uitnodiging voor een proefles. Bevestig dat je zult komen en stel eventuele vragen, zoals wat je mee moet nemen naar de les. Dit om eventuele verrassingen te voorkomen en eigen verwachting aan te passen.

5. In de agenda
Zet de afspraak in je agenda en zorg ervoor dat je van te voren weet hoe je bij de school moet komen. Dit voorkomt dat je een niet zoeen leuke start zult hebben als je te laat en verhit binnen komt rennen.

6. Showtime
Het is zover! De dag van de proefles. Kijk of je op tijd van huis of je werk kan gaan en zorg dat je minimaal 15 minuten voor de start van de les bij de school bent. Als het goed is, zul je opgewacht worden door een medewerker van de school, die je de kleedkamer en danszaal zal laten zien. Vraag ook even waar het toilet is en ga voor de les, zodat je niet rond hoeft te dwalen tijdens de les.

7. Hallo
Praat met mensen, vraag hoelang ze al dansen, hoe lang bij deze school etc. Je merkt dan gelijk op hoe je ontvangen word en of jij bij deze groep mensen past. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je goed, veilig, geinspireerd en lekker voelt. Wil jij hier elke week terug komen om samen met deze mensen en deze docente te dansen?

8. Voelt het goed?
Is het antwoord op bovenstaande vraag ja? Klikt het met de andere dansers en de docente? Dan heb je een succesvolle proefles gehad en jouw dansschool gevonden!Schrijf je in, betaal voor de cursus en ga elke week heerlijk dansen.

Veel plezier!

 

Anne-Marie Pos-Terlouw

Laat je bericht achter