• 010-8001574
  • info@corporatemovements.nl

5 tips om jouw dansles relaxed te beginnen.

5 tips om jouw dansles relaxed te beginnen.

Merel kwam 5 minuten voor de start van de les binnen rennen. Druk op werk en in de file, lastig. Net op tijd. Maar vervelend vond ze het wel. Liever begon ze haar dansles relaxed. Maar hoe, vroeg ze mij. Nou, hier heb ik 5 tips op een rijtje gezet.
  1. Kom op tijd.

    Dat spreekt voor zich, maar soms wel heel lastig te behalen met een drukke baan en familie. Tip: Zoek van te voren uit hoe lang je er over doet om van werk of huis bij je dansles te komen. Kijk of je er 15 minuten extra bij kunt nemen voor eventuele omleidingen en files. Zet je alarm van je telefoon en zorg ervoor dat je echt weg gaat wanneer deze gaat. Zet van te voren je tas met dansspullen klaar bij de deur of al in de auto. Het meest ontspannen is, als je minimaal 15 minuten voor de start van de les aanwezig bent. Op deze manier kun je ook even ‘landen’ in de dansschool. Je kunt je mentaal voorbereiden en je focus oproepen. Je hebt dan ook nog even tijd om rustig om te kleden en natuurlijk bij te kletsen met je dansmaatjes.

  2. Zorg dat je alles bij je hebt.

    Weet je nog dat je moeder vroeger tegen je zei dat je je gymtas alvast klaar moest zetten voor de volgende dag? Dat is nog steeds een goed idee. Het geeft een relax gevoel, als je alles bij je hebt. Als je iets vergeten bent, vraag dan even in de groep of iemand iets extra heeft. De meeste dansscholen hebben ook wat extra spullen. Vraag aan de docente of een medewerker of ze wat voor je te leen hebben. Als het even niet gelukt is om je trainingkleding te wassen, kijk dan of je een nog een set kunt aanschaffen. Dan heb je zelf ook extra spullen.
    Ga naar de toilet voor de les begint.Je kunt je voorstellen dat het je jouw eigen flow en mindset verstoord als je de les uit moet lopen om naar de toilet te gaan. Bij terugkomst, heb je iets gemist en moet je weer in de sfeer van de les komen. Je bent er letterlijk even uit geweest. Dus weer, zoals ons vroeger werd geleerd; even naar het toilet voordat je ergens heen gaat of een activiteit gaat starten.

  3. Zorg dat je outfit en je haren goed zitten.

    Je wilt natuurlijk al je aandacht geven aan het dansen, genieten van de muziek en jezelf technisch verbeteren. Zet dan goed je haar vast, zodat het niet in je ogen komt, of losschiet en je hier tijd aan moet besteden. Trek ook thuis even je outfit aan, kijk in de spiegel hoe het staat en doe even wat dansbewegingen om te kijken hoe het zit. Slechtzittende kleding kan er ook voor zorgen dat je niet relaxed je dansles door komt.

  4. Kies een lekker plekje uit in de zaal.

    Ga de danszaal in en kijk even om je heen. Zijn er mensen binnen? Zo ja, kijk dan waar er nog plek is, waar jij lekker kan dansen. Ben je de eerste? Wat een luxe, dan kun je gaan staan waar jij wilt. Bedenk waar jij lekker danst. Dat moet je eigenlijk ook een paar keer uitproberen. De ene les op die plek en de volgende les op een andere. Dan ben je er zo achter wat jouw lievelingsplekje is. Vind je het fijn om houvast te hebben aan je mededansers? Ga dan ergens in het midden staan, met mensen om je heen. Vind je het fijn om jezelf te zien in de spiegel? Dan is een plekje vooraan bij de spiegel voor jou. En waar gaat de docent meestal staan om uit te leggen? Ze zal door de heel zaal gaan, maar toch ook een favoriet plekje hebben. Wil je graag goed zien hoe een oefening of choreografie gaat? Ga dan bij dat plekje staan. Nog een tip voor het voortbewegen door de zaal: dans samen met een meer ervaren danser om zelf ook gauw beter te worden. Kopieren en meegaan helpt.

  5. Zo. En nu lekker dansen. Veel plezier!

    Hartelijke groet,
    Anne-Marie Pos-Terlouw
    Balletstudio Violetta/Compagnie Violetta/BalletforExpats/Balletconsultant

Anne-Marie Pos-Terlouw

Laat je bericht achter